Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mazes Bame by b4rt4z

b4rt4z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka przedstawiam wam moją pierwszą grę

:D

Nosi on nazwę "Mazes Game by b4rt4z"

Oczywiście będą jej następne wersje ale to wtedy gdy znajdzie się grafik

Gra polega na dotarciu do "Finish'u" poruszając się myszką

Nie dotykając ścian !!

Żeby nie było problemu z jej wyłączeniem dodałem funkcję która wyłącza ją

po naciśnięciu Escape (Esc) lub oczywiście Alt+F4 (bez + jak by co :P)

wszelkie problemy proszę zgłaszać TU lub na PW

:)

Screen Shot

1342174247-U384748.png

Download

http://speedy.sh/BhDdz/Mazes-Game-by-b4rt4z.exe

Skan

https://www.virustotal.com/file/06f1a3cc9c058caeafb2c780ba965df42da35167a1b98ccc869dbb694748c126/analysis/1342174164/

@edit

Proszę o zmianę nazwy tematu z obecnej na :

Mazes Game by b4rt4z

Dam lajka

:)

@down

a żeś się rozpisał....

No ale do rzeczy...

Po1.Są kolory takie jakie są... ponieważ nie jestem dobry w grafice wręcz nic nie umiem... no jedynie coś tam zrobić w paint'cie

Po2. To jest dopiero pierwsza wersja tej gry więc nie ma tu jakiś nie wiadomo jakich plansz zaułków itp.

Po3. Bugi może są (jak to w większości gier..) no ale to jest moja pierwsza gra w życiu więc nie oczekujcie czegoś "Zajebistego"

w końcu każdy uczy się na błędach... :unsure:

Po4. Postaram się wszystkie niedogodności usunąć w następnej wersji

<3

1379095800-U384748.png

ExMod | ExMentor | ExChampion | ExMoT | Blue Member | Tagger

Opublikowano

Strasznie drażni mnie to, że jest zrobione na pomalowanych windowsowych kontrolkach. To takie bardzo nieprofesjonalne.

W dodatku przy szybkim ruchu można oszukać (w 3 poziomie można wejść na plansze od dołu). Albo przy prostym przeniesieniu myszki za pomocą prostych funkcji winapi. W ogóle nie powinno być możliwości wyjści myszką z okienka, a kolizje powinny sprawdzane na bazie przecięć odcinka o początku i końcu wyznaczonym przez kolejne miejsca gdzie znajdowała się myszka z odcinkami będącymi ścianą. Ściany nie powinny być kontrolkami, a jedynie jakimś obiektem (odcinkiem czy wielokątem) renderowanym przy użyciu np. GDI+.

Nie podoba mi się jeszcze niedokładność map (estetyka) i te niby ślepe uliczki kończące się jeszcze tuż po rozpoczęciu. Żadnego wyzwania, tylko liniowa droga

@up.

Po1.Są kolory takie jakie są... ponieważ nie jestem dobry w grafice wręcz nic nie umiem... no jedynie coś tam zrobić w paint'cie :D

bardziej chodzi mi o to, że używasz windowsowych kontrolek zamiast własnego renderowania.

Po2. To jest dopiero pierwsza wersja tej gry więc nie ma tu jakiś nie wiadomo jakich plansz zaułków itp.

Chodzi mi o te zaułki, których równie dobrze mogłoby nie być, bo i tak nikt w nie nie pójdzie, a wyglądają strasznie.

Opublikowano

@UP

W Basic'u

Wiem wiem przypał...

no ale próbowałem zrobić gry w C++

z bibliotekami: SDL i allegro 5.0

ale przez cały czas wyskakiwały mi jakieś błędy aż w końcu dałem sobie z tym spokój

i spróbowałem w Basic'u i się udało :P

@down

Wiem że nie powala... :unsure:

No ale może następna wersja powali :P :DxD<3

1379095800-U384748.png

ExMod | ExMentor | ExChampion | ExMoT | Blue Member | Tagger

Opublikowano

Jak na amatora dobra robota. Na poradniku widzę, ale jest OK.

Najstabilniejszy serwer tego roku już wystartował! Dziennie ponad 3.000 osób online.

Brak bugów. Doświadczona administracja! Nie możesz tego przegapić. AvalonV2! (

prezentacja)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...